LOGO
χειροποίητα σαπούνια
με βιολογικό ελαιόλαδο
από τη Λέσβο,
κεριά με φυτική σόγια
  • Electra's Βιοτεχνία παραδοσιακού σαπουνιού και κεριού

  • Electra's Βιοτεχνία παραδοσιακού σαπουνιού και κεριού

  • Electra's Βιοτεχνία παραδοσιακού σαπουνιού και κεριού

  • Electra's Βιοτεχνία παραδοσιακού σαπουνιού και κεριού

  • Electra's Βιοτεχνία παραδοσιακού σαπουνιού και κεριού

Κανέλλα

Κανέλλα

Κανέλλα : Η κανέλλα, θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα μπαχαρικά, γνωστά στην ανθρώπινη ιστορία. Η χρήση της αναφέρεται στην Αγία Γραφή, ενώ είναι γνωστό ότι εχρησιμοποιείτο από τους αρχαίους Αιγυπτίους, όχι μόνο ως γευστικότατο ρόφημα και φάρμακο, αλλά και ως απαραίτητο συστατικό στην τέχνη της βαλσάμωσης.Η χρήση της ήταν τόσο διαδεδομένη που εθεωρείτο επί πολλούς αιώνες, ως το πιο πολύτιμο είδος, ακόμα περισσότερο και από τον χρυσό. Στους αρχαίους χρόνους η κανέλλα είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των Κινέζων, αφού μάλιστα, συμπεριλαμβάνεται και στην Κινέζικη ιατρική βοτανολογία, που όπως αναφέρεται, εκδόθηκε γύρω στα 2700 π.Χ. Η δημοτικότητα της κανέλλας συνεχίστηκε ανά τους αιώνες. Έγινε ένα από τα πλέον περιζήτητα μπαχαρικά στους χρόνους του μεσαίωνα στην Ευρώπη. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ιστορία, λόγω της μεγάλης ζήτησής της έγινε ένα από τα πρώτα είδη εμπορίου μεταξύ εγγύς Ανατολής και Ευρώπης. Οι θεραπευτικής σπουδαιότητας ουσίες της κανέλλας πηγάζουν από τρία βασικά στοιχεία της. Είναι στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στα βασικά έλαια της κανέλλας και που από χημικής πλευράς ονομάζονται, κινναμωαλδεχίδες, κινναμυλασετικά και κινναμυλαλκοόλ μαζί με μια πλειάδα άλλων αιθεριωδών συστατικών. Τα βασικά έλαια της κανέλλας επίσης έχουν στις έρευνες βρεθεί ως αποτελεσματικά αντιμικροβιακά. Η κανέλλα βρέθηκε αποτελεσματική κατά των βακτηρίων και μυκητών συμπεριλαμβανομένων και της κατηγορίας CANDIDA που συνήθως ταλαιπωρούν τις γυναίκες. Η δράση αυτή της κανέλλας κατά των μικροοργανισμών είναι τόσο ισχυρή που σήμερα οι επιστήμονες συνιστούν την κανέλλα και ως συντηρητικό στα τρόφιμα.  - Επιστροφή